HANAKIMNISYID FAMILY. Powered by Blogger.

Ujian Kecil part 1....

lama tak citer2 pasal baby Hasyidkan....
tup tap dah nak masuk 1y 5m dah raya nanti....
pengalaman dgn baby Hasyid ni lain drpd yg 3 org tu..
yerla dlm tempoh ni dah 2x Hasyid admit kt KPMC Kajang...

1st masa umur 8 month (DEC 13)..... admit sbb Acute Bronkitis.... nasib baik time tu cuti sekolah.. so takdela kalut sgt sbb mr hubby n anak2 tgh cuti.....
tp masa ni baby Hasyid tak nampak teruk sgt..cuma kena fisio ari2 ngan neb every 2h...
so berkampungla kat sana 5 ari..... alhamdulillah baby Hasyidpun ok dah...tp dr afifah advise jgn htr nursery lagik...
so jadik reasonla suh laki aku jaga kat umahkan.... so mr hubby pun jagala masa cuti sek dec tu almost 2 weeks.... mmg bezakan kita jaga sendiri..... baru jaga 2-3 ari...terus tumbuh 1st gigi.... nampak kat situ cukup makan cukup susu.... badan pun nampak semangat ...x kena penyakit berjangkit....kalau dak kecik comel jer si hasyid ni.....dah nak bukak sekolah jan 14..... back to normal si Hasyid kena pi taska balik..huhuhuh.....sian dia..... nak buat camner...

video

2nd time admit..... 1y 3m.... (Jun 14)... admit sebab Bad Dehydration...
asalnyer cirit birit muntah2 jer..... sampai 3 doktor lain2 klinik jumpa sbb x puas hati.... after 2 days nampak Hasyid dh sgt lemah...
muka dia pun dah lain.... so terus jumpa dr afifah....lagipun dr afifah dh mmg pgang record dia since lahir.... nape lambat jumpa dr afifah? sbb anak2 yg lain pun pernah sakit muntah2 cirit birit... tp takdela sampai  bad dhydration...
Mlm b4 pi jumpa dr afifah.... nampak nafas Hasyid laju sgt..... so bila google..mmg symptom bad dhydration mcm tu...kalah nafas org berlari tau.....
Dr pipah terus suh amik darah... pastu kena masuk air dlm 4 botol.... hari 1 dok ward, dr pipah bg result darah..... nampak sel darah putih tinggi dr normal.... so means no rotavirus..... only jangkitan backteria.... ok lega....
hari ke 2 dok ward.....dr pipah dtg dgn cemas.... 2nd ujian darah nampak something wrong with kidneys.... dr ckp dia pun x tido mlm td risaukan hasyid...huhuhuh luluh rasa hati even still terseyum kat dr..... aku tanya nape jd mcm tu... dia ckp maybe coz bad dehydration effeckan kidney huhuhu...
So 3rd buat ujian darah lagik.... ptg baru boleh tau.... hanya doa yg aku panjatkan supaya Hasyid xde apa yg teruk.... aku jugak bernazar supaya kidneys Hasyid takde apa2.. alhamdulillah its normal.... dan nazar jgak dh di lunaskan......
Alhamdulillah hari ke 4 dah boleh discaj even Hasyid still cirit birit n lemah lagik... tp dr mmg expect akan baik dlm masa seminggu...
Alhamdulillah hari ke-6 dah xde cirit birit n Hasyid dah mula senyum dan start ke hulu ke hilir....
Alhamdulillah jugak mende ni jadi time mr Hubby tgh cuti semester 3 bulan.....cantik sungguh perancangan Allah kan.....

nak solat nanti sambung lain.....


0 comments:

Post a Comment