HANAKIMNISYID FAMILY. Powered by Blogger.

Biar Allah yg balas!

SubhanAllah.....kadang2 kita tak terfikir nak jumpa sesuatu yg kita takkan terfikirpun...

Just want to sharing apa yg terjadi semalam...
Lepas basuh tudung2 smlm... nk sidai...tgk2 hanger dah habis...
ckp kat mr hubby...rasanya byk dh beli hanger....mana la pi hanger2 ni..
mr hubby balas..."tula...byk sgt beli baju..." hahhaha kan dah kene bebel!!!!

Pastu ajak la semua pi tesco nak beli hanger n some brg2 dapur....
Park kete and amik la troli yg org2 tinggal kat2 situ....
pastu nampak mende hitam cam tablet dlm troli tu...
mula2 mr hubby nk tukar troli lain...x sedap kot dia sbb ada tablet tu....
tp dicantas oleh isteri dia ni hihihi....jadik ustazah jap...
bukan apa terfikir...satgi dpt kat org yg tak bertanggungjawabkan kesian kat owner tu...
say to mr hubby....kita pass jer kat kaunter tesco kot2 sapa2 yg carik boleh refer situ...
teringat cerita Ustaz Harryanto last week kt TPM pasal tolong org.... jgn harap balasan dr org yg kita tlg... BIAR ALLAH YANG BALAS... thats word aku ckp kat mr hubby....
Bila nk masuk dlm tesco.....terfikir nk tgk tablet kot2 jenis yg boleh call...
Yes, I'm right.....tgk byk miss call n ada msg suh pulangkan....
kebetulan hp aku tertinggal kt umah..... mula2 try call balik from thats tablet... tp masuk voice mail...
try call dr hp mr hubby pulak....Alhamdulillah ada bunyi suara makcik yg jawab....
dipendekkan citer...janji jumpa kat maybank tesco kajang.....

Dah abis beli2 brg ...jumpa la kat situ....makcik tu dtg ngan pekerja dia kot...itu aku kurang pasti......sbb makcik tu melayu...tp yg laki tu cam indon...pekerja ke anak ker....x pasti...
ok....bagi balik Tablet tu.... tau dak....yg laki tu bg rm100 kat tgn siHakim....Ya Allah segan lak aku nk dpt duit tu..aku amik kt tgn hakim n buh dlm hanbag makcik tu....pastu makcik tu bagi balik kat aku.....gigil2 tgn aku nak pegang duit tu ... sebab aku rasa tak layak nk dpt......
Pastu makcik tu kuarkan flyer.....rupanya pengusaha Impian Country Resort...... makcik tu suh pi weekend ni free tau..... pastu makcik tu tanya...dh makan? sebab segan n anak ku yg bederet2 tu.. cepat2 ckp dh makan hihih ampun yer makcik..tipu sunat....segan.....
pastu salam2....balik la kan...sampai2 kt kete nk isi brg ....tgk2 yg laki td dtg bagi cupcake lak kat anak2 aku huhuhu segan lagik... kami laki bini terpinga2....senyum..tak kata apa2 hahahaha.....

Balik umah.....dpt msg kt hp mr hubby.....betapa makcik tu menghargai sungguh...tak terfikirpun samapi ketahap ni penghargaan makcik tu...




 ni la mak cik tu...amik gambo kat facebook impian langat....sorry makcik pinjam promosi hihi...

 sayakan pakar IT hihihih...so masuk keje arini menggoogle la pasal impian country resort ni....
yg menarik link ni ...  http://drshafie.blogspot.com/2010/02/impian-country-resort-impian-pak-warno.html
bertuah rasanya dpt jumpa org2 berjaya seperti ni.... terima kasih Allah...
link tu aku jumpa cerita pasal Owner nyer..... maybe suami makcik tu la kot.....tak pastila sbb tak bersembang lama2 kan.....insyaAllah nanti kalau ada rezeki ke sana aku story kat sini....

Makcik tu nama Hajjah Mazlah ... skrg kalau google...dh takde nama Owner pak Warno tu.... nama Hajjah Mazlah jer muncul....


1 comments:

mama ila said...

alhamdulillah..berkat kita jujur.. =)

Post a Comment