HANAKIMNISYID FAMILY. Powered by Blogger.

SRA Sg Sekamat....


 


















Tempat Pertama + B.Arab terbaik


Kisah weekend tadik.... Majlis Anugerah dan Meeting PIBG...
bagus jugak buat gitu...ramaila yg dtgkan....kalau buat meeting PIBG jer tah berapa keratjerkan....termasukla aku tu hiihi....
tgh dok2 tu...terdengar dialog makcik2 kat blkg...

makcik 1 : ko dtg anak dapat anugerah ape?
makcik 2 : eh...takde anugerah apa2 pun.... 
makcik 1 : habis tu....ko dtg sini buat apa?
makcik 2:  ni meesyaurat pibg la kan....
makcik 1 : aku ni ha....si Luni (lebih kurgla tu nama) dpt anugerah... Luni  ni lain sikit...kene dtg    tgk...  klaau tak..takdenya aku nak dtg semata2 pibg ni haaa......
makcik 2 : ooooo....aku dtg sbb ada mesyuarat pibg....

Actually ni 1st time attend PIBG dan majlis anugerah... cam teruja la skit kan.... tp bila dgr Makcik 2 tu..insaf jap.... ikhlasnya makcik 2 tu...kalau la suma parent macam ni..mesti maju sek kan.... terus aku niat in future nak attend meeting sokmo..insyaAllah....
Bukan apa..bila kita pi meeting pibg barula kita tau serba sedkit pasal hal2 sekolah anak2 kita kan...

Ayat AJK PIBG
kalau kita sbgai ibu bapa tak mau menyumbang kepada kebaikan anak2....mcm mana anak2 nak cemerlang....kita attend meeting ni dah dikira menyumbang jgak...

Ayat wakil JAIS
berila anak2 didikan agama......ambil tahu hal2 sekolah....jgn harapkan ustaz ustazah jer .....

fakta2 yg aku baru tahu
Sek Agama Daerah Hulu Langat 1st ranking kat Selangor utk 2y berturut2.... 
SRA Sg Sekamat 2nd place ranking utk Daerah Hulu Langat 2013

So no bad la kan prestasi sek ni kan..... bukan apa....b4 ni pernah dgr org ckp SRA ni tak berapa bagus..... htr yg swasta lagik bagus..... tp for me....mana2 pun sama...ada kurang dan ada lebih...

dari segi financial SRA mmg kene survive sendiri....kerajaan negeripun bukan boleh bagi byk2 kan...
hopley in future kerajaan pusat boleh beri sumbangan yg lebih utk sek2 agama...supaya sek agama sama naik ngan sek keb ....

1 comments:

MyCherita said...

Salam ukwah..salam perkenalan.. 1st Blogwalking time sampai sini.. salam dari MyCherita

Post a Comment