HANAKIMNISYID FAMILY. Powered by Blogger.

Breastfeeding story

Nape tetiba ku nak story mory pasal ni ek? coz ku baru terjumpa my x-Taayah junior's website&blog( http://www.sarakids.com and http://www.sarakids.com/blog/ )..wah sudah hebat junior sorgni..bagus2...especially bab breastfeeding tu..myself also suka support member2 yg nak breastfeeding ni...

apa yg berkaitlak ni...gini citernyer...Alhamdulillah sampai skrg aku still BF my son tapi dah ada niat nak stop...niat tu nak stop bila si Hakim dah 2 years (lagik 2 bulan nak masuk 2 years...5 April his Beday)weekend tadik saja2 la letak asam kat Br time nak tido mlm...apalagi menjeritla si HAkim siap terguling2 lagik coz rasa2 masam...5 min only leh tahan tgk dia mmerajuk..ibu dah tak sampai hati...hubby lak not very supportive in BF..(siap ckp tak kisah nak beli susu tepung byk...nak kene pi class lactation ni jumpa junior ku heheehe)5 min then, ku pi basuh bersih kasik x masam...mula2 hakim cam takut masam lagik (risau gak aku tak mo dah dia nanti..tula gatai pi cuba2..) then ku perah skit kasik dia rasa...Hakim nak proof susu dah x masam hehehee....then bila dia rasa ok..so cont his nite BF...tersengih2 jer si HAkim (best part in BF process...syahdunyer...)till him sleep on my chest....

Bila aku follow my junior spirit....rasa x jadik nak stop even his already 2 years...tgu pai tambah adik la he3x....if he can read n understand tis entry sure Hakim dah melompat coz ibu dia tak jadik nak stop BF....:-)bolehla dia bekepit ngan ibu dia jer....

4 comments:

Zuedin said...

samala kiter. with wafiy at the age of 1y 8mnth old, ku masih setia mengepam do opis :)

Azie Ramli said...

Heehe..zue lagi terorr..xclusive..kak azie time dok ngan Hakim jer...next Baby nak try xclusive..

AISYAH HANI said...

birthday Hakim sama dengan birthday hasben aku...

Azie Ramli said...

yeker syani...nanti aku buat beedaay party hakim ngan najla(beday diorg selang smeinggu jer 5/4 ngan 12/4) hang kene mai bawak hasben hang hehehe...leh join tiup lilin...

Post a Comment