HANAKIMNISYID FAMILY. Powered by Blogger.

Akhirnya...shopping

Sgt seronok....hahaha..akhirnya setelah sebulan lebih berperap kat umah ngan baby Hani...terlepas jgak ke arah mengabiskan duit... ari Sabtu hubby yg dikasihi amik turn jaga baby Hany n kasik max 4 jam jer ...
after mandikan bb Hani n kasik susu kenyang2 + pump susu stok utk 4 jam terus kuar ngan Najla yg dah bising2 suh cepat... 4 jam rasa sekejapjer... bwk si anak dara tu mcm2 nak beli.... beli baju2 skit utk 3 kids... yg utamanya aku carik kasut coz aritu masa bersalin kasut aku hilang daaa... lgiik satu carik kasut utk beday hubby yg lepas....dah lama x de kasut baru utk pi sekolah... massa beli kasut si najla dah bising nak mkn pizzza hut...bukan dia mkn pizza pun...nak mkn mushroom sup ngan spagetijer... aku cuma berani mkn sup jer... tgk2 dah 1.30...harus cepat bergegas beli kfc utk hubby ngan hakim kat umah... kul 2pm tepat sampai umah...punctual kan hehe...tgk2 ada abg ipar kat umah...malu lak laki jaga baby...wife pi shoping haha...kasik chance laaaa kan yg....


kasut ku...... n kasut utk hubby...

Duit@Money@Pulus

Penangan duit dlm hidup manusia zaman skrg adalah teramat tinggi...

Kerana DUIT...boleh sebabkan..

Konflik laki bini..
Konflik adik beradik
Konflik ngan parents
Konflik ngan anak2
Konflik ngan kawan2
Konflik ngan jiran2

Bak kata yg mana ada relation ngan DUIT..suma leh jadik konflik... setuju tak?

Aku bukan nak fikir sgt pasal duit..tapi kalau duit yg kita carik dari titik peluh sendiri di salah gunakan..apa cer?
Kalau duit mengalir bak air tapi tak tau mana pi nyer lagik pinau2 kan...

Ini la umat akhir zaman...fikir pasal duit jer....

Kisah pantang v2

baby Hani skrg dah pandai nak pegang jer...letak jer atas katil terus terjaga n melalak mintak pegang...bila pegang jer terus lena...pandai tul taktik dia... dari aku pegang si Hani takde buat mende baik sambil2 letak Hani atas riba sambil mengupdate citer...
Bila blogwalking entry kak pah teringat kisah masa anak 1st dulu..Najla...Najla mmg kuat meragam..tapi babykan mestila puncanya dr ibunya...masa 2nd day kat hospital manjung aku pi minum air teh susu yg dihidangkan( biasala hosp kasikjer kan ikut menu depa)..akupun tak tau takleh minum..maklumla dah penant2 bersalin nampak air suma sedap..mlm tu mak sakit perut angin..anak pun kembung perut angin gara2 teh susu....satu mlm aku tawaf ngan Najla kat hosp tu (hosp gomen mana ada nurse2 nak tlg kan...siap bila aku mintak tlg tinggikan katil boleh nurse tu ckp "baru belah skit dah takleh buat keje..." aku senyum jer dan bangn ngan gigih pusing roda kasik katil tinggi)pai pagi tak tido..dah la aku baru caeser..korang bygkan la camner..tapi syukur Allah kasik kekuatan kat aku...aku x rasapun sakit caeser even 2nd day n kebetulan lak Najla nyer jaundice tinggi ..so kene susukan 2 jam sekali or sekerap mungkin...dah satu mlm tak tido kul 5 pagi aku terlena pai tak sedar Najla melalak lagik...alih2 aku terjaga sebab nampak "hantu" ngan rambut panjang kelilimg merah2 mcm api panas....bila aku sedar..suma nurse dtg...rupanya aku menjerit satu ward dengar coz nampak "hantu" tu....rupanya "hantu" tu kakak katil depan nak kejut aku coz Najla melalak aku tak sedar....adui aku rasa sebab penat sgt kot tak tido satu mlm ....sian kakak depan aku tu aku ckp hantu hahahaha....
bila balik umah (anak 1st pantang kat kg) sepanjang pantang Najla mmg kuat nangis mlm...cam ibu2  postnatal yg lain...bila anak kuat meragam mlm mula kita tensen...air mata toksah ckp la..tapi sebab aku dok kg..takdela aku tunjuk depan mak aku ( aku ni suka control macho ahahahah) tapi bila ckp kat phone ngan hubby mula merejeh2 air mata mengadu...tup tap 2 bulan dok kg...so pastu cuti sek hubby ajak balik kedah lak bawak Najla merangkap ada kendui kawin adik hubby... yg ni salah kami lagik...sampai2 Kedah..maghrib bawak Najla pi shoping komplek pi beli hadiah kawin..siap pi makan kat gerai lagik mlm2... dipendekkan citer pai 4 bulan Najla nangis mlm..sampai kul 4-5 pagi tau....tiap2 mlm jer aku tensen bangat...tapi sebab hubby ada so gilir2 la tak tido...pi keje masing2 muka cam apa jer tak tido mlm...ada satu hari tu jaga2 dah kul 8 pagi...aku sempatla lagik nak pi ofis...yg hubby ni kan cikgu...siap phone kerani ckp ada emergency lamabt masuk hahaha.... pastu pi berubat ngan sorg kakak ni ..alhamdulillah lepas 4 bulan tu suma kembali normal...

Bila time Hakim....xperinece Najla dijadikan pengajaran....samapi setahun baru aku berani nak bawak kuar mlm...lama gilerkan...aku dah fobia masa Najla dulu...alhamdulilah masa Hakim mmg jenis tak meragam..elokjer tido mlm..sekali sekali adala tapi takdela sepajang mlm..yg ni pun aku pantang kat kg tapi sebulan jer aku balik kl...dah pandai skit nak jaga time pantang....lagipun senang hubby jaga Najla n aku jaga Hakim...

Yg ke -3 ni ..totally pantang snediri kat kl...baby Hani pun takdela jenis mergaam mcm Najla dulu...kalau dia kembung perut jer meragam ...sekali sekala boleh tahanla kan...lagipun tgh pantang boleh curi2 tido time dia tido...

oppss dah ku 12..nak standby Najla balik school...kaki dah kebas ngan baby Hani yg lena jer atas riba...

Selamat Hari Lahir my dear hubby...

Entry tertinggal ketapi sehari...bukan per..smlm mood tido sebab dah 2 ari jaga pai pagi...nasib baik cuti maulidur rasul...
Sian my hubby...disebab kan aku ngantuk tahap gaban so pagi pai tghari membutajer aku..bangun bila baby Hani nak susu jer..so "beday man" buat suma keje...mandikan 3 kids (najla, hakim n baby hani) ..kemas umah...buat bekfes (nasi goreng) n kasik budak2 ni makan...
layan jer video anak2 yg wish kat ayah diaorg...


video

apapun..hepi beday buat my dear hubby ...thanks a lot di atas suma pengorbanan n kasih syg utk kami suma...

pukul 5 pagi...

dah 5.30 pagi..aku tak tido lagik...nape? sebab si baby Hani meragam...nih dah 2 mlm dia tido kul 5 pagi...
aku dah pening2 ni tapi sempat lagik melepas perasaan kat sini...mata dah pinau2... baby Hani baru lena ..kebas2 peha aku... nak sambung tido..ngantuk daaa...

Anak buah ku dah balik...

Si Hani dok lena tido...sambil2 layan citer Dil to pagal hai....citer zaman aku kat U dulu... tgh feel sunyi2 coz hubby n anak2 pi htr anak buah balik kat selayang...

pejam celik dah almost sebulan si anak buah aku a.k.a Nana dok teman aku berpantang kat kl ni sementara tgu result SPM... sekejapnyer masa berlalu....lepasni takdela asst aku dah.... kalau dak Nana la sidai baju, angkat baju, basuh baju (nasib baik auto senangjer hehehe) , tlg pegang baby time aku mandi or makan or masak.., masak makanan dia sendiri ngan budak2 tu... (jgn lupa resepi2 baru tu ek nana hehehe), sapu smapah, kemas umah, sediakan tmpt tido hakim ngan najla ngan pteh..pastu pagi2 tlg kemas balik... prepare najla pi school...tgu van hari2 pegi balik.. dan yg paling sabar layan kerenah si Hakim yg nak mandi ngan nana, nak tido ngan nana..nak basuh berak pun ngan nana...nak tgk cd ngan nana..suma nya ngan nana... si Hakim mesti miss ngan kak nana kan.. (tlg feel2 sedih utk hakim hahahaha)..nanti agak2 Hakim demam rindu ngan nana..mteh angkutla bawak balik kg hahahaha....

Hajat hati nk bawak la si nana pi shoping2 skit coz confemla boring dok umah jer kan sebulan....alih2 mteh lak demam tak hengat coz makan prosperity hahahaha...tergendala la projek shoping kita hehehe... apa2pun mteh mintak maaf kalau ada terkurang makan terkurang makan sedap..terkurang layanan terkurang apa2 jerla sepanjang nana dok sini n tq bebanyak...kalau tak cukup gaji tu nanti mteh kasik lagik hahaha...( x sempat cucuk duit daaa...) jgn lupa tunjukkan bakat memasak tu bila balik umah hahaha especially char kuew teow (tapi kene tgu kicap posmen htr hahaha)....